Sånn får du hele familien klar for telttur!

Les intervju og bla i tilbudsavis: Lett utstyr av god kvalitet har neppe vært billigere enn nå.

  • Sånn får du hele familien klar for telttur!

    Sånn får du hele familien klar for telttur!

Av: KB

– Start når ungene er små, så får du mange sesonger med gode utendørsminner før ungdomstiden kommer og venner blir like viktige som mor og far.

– Nå er det dessuten billig å komme i gang, om du så mangler alt av utstyr til en natt i skogen, hagen eller fjellet, sier friluftsentusiast Øyvind Gloppestad hos MX Sport.

Her kan du bla i tilbudsavisen vår!

Tak over hodet

Utvalget av telt er stort, fra store, tunge campingtelt beregnet for transport med bil og overnatting i tørre, vindstille omgivelser - til lette, men slitesterke ekspedisjonstelt med pustende materiale og gode festeanordninger.

– Skal du gå noen meter med telt på ryggen, sammen med sovepose, liggeunderlag, klær og mat, så er det forskjell på om teltet veier 2-3 kilo eller 5-6 kilo. 

– Når du våkner etter en natt der hver person har pustet ut flere desiliter med vann, oppdager du dessuten hvor gode pusteegenskaper teltet har.

Gloppestad forteller om nye, rimelige telt fra Heldre som er tett på de dyrere ekspedisjonsteltene i kvalitet, men i en helt annen prisklasse.

– Heldre selger veldig godt hos oss for tiden. Det er mange som ønsker gode egenskaper, men som ikke vil bruke så mye på et telt, selv om de kan ha mye glede av det i flere år.

Full pakke til hele familien

Noen sparer opp friluftsutstyr til hele familien, andre er flinke å planlegge og har ønskeliste til bryllupet liggende i en sportsbutikk, eller ønsker seg utstyr til jul.

– Men nå er det så stort utvalg og fin kvalitet i lavere prisklasser at mange tar alt i en éngang. Du får både telt, fire soveposer og fire liggeunderlag til under 3500 kroner - også om du ikke velger det aller billigste.

– Har du en 20 år gammel sovepose liggende så er sjansen stor for at du får noe som varmer mer (og lukter bedre) for noen hundrelapper.

Varm mat og tekniske detaljer

Når telt, sovepose og liggeunderlag er klart gjenstår mat og muligheter til å koke vann og å lage noe varmt å spise.

– Mat smaker ekstra godt i naturen, ikke minst om det er en varm rett. Vi har flere merker å velge mellom, men mange velger fremdeles tradisjonelt og satser på Primus. Primus har kommet med et helt nytt stormkjøkken (brenner, kasseroller og stekepanne i ett), som heter Primus Esential Stove Set, som du nå får til under tusenlappen hos MX Sport.

– Ta gjerne også med deg noe turmat, da trenger du bare å koke opp vann så står middagen klar.

– Husk å starte med korte turer, helst på godværsdager, om du har med deg familiemedlemmer som er nye når det kommer til overnatting i naturen. Sett av tid til kos og skap gode minner på strak arm - i eget nærområde, anbefaler Øyvind.

Her kan du bla i tilbudsavisen vår!

 

Vi forhandler Klikk på logo for å besøke nettsted

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo