Har overtatt MX-kjeden sine aksjer i seks butikker

Eierne av seks MX Sport-butikker i bergensområdet har overtatt kjeden sine aksjer i holdingselskapet. Nå blir det ny kjede og nytt navn.

  • Har overtatt MX-kjeden sine aksjer i seks butikker

    F.v.: Jan Frode Skeie, Odd Arne Larsen og Tor-André Skeie.

Av: KB

Odd Arne Larsen og brødrene Jan Frode og Tor-André Skeie er nå «herre i eget hus» etter at de har kjøpt kjedeeier T. Fjelland & Co AS sine aksjer i MX Sport Bergen Holding AS.

MX Sport Bergen Holding AS blei starter da brødrene Skeie åpnet MX Sport Laguneparken i 1994, med T Fjelland & Co som eier av 50 prosent av aksjene.

To år tidligere hadde de startet Os Sport. I 2005 fikk osingene med seg Odd Arne Larsen både på eiersiden og i ledelsen, og MX Sport Bergen Holding eier og driver i dag MX Sport-butikkene Os, Laguneparken, Åsane, Sletten Senter, Askøy og Sotra.

– Allerede i 1994 var intensjonen at vi en dag skulle kjøpe aksjene tilbake. Med tiden ble de mer verdt. Det har vært lange forhandlinger, men en ryddig prosess. Vi er glad for tiden vi har hatt med Fjelland og MX Sport, en kjede vi før åpningen i Laguneparken i 1994 selv var med på å gi nytt navn til, sier Jan Frode Skeie.

– Vi har styrt mye selv opp gjennom årene, innen både markedsføring, messearrangement og etablering av andre selskaper og en kjede, men står nå helt fritt.

Ny paraply over flere sportfirma

Odd Arne Larsen, Jan Frode Skeie og Tor-André Skeie eier nå hver sine 24,75 prosent av aksjene i et nystartet holdingselskap, Invent Sport AS, som skal eie både MX Sport Bergen Holding AS og de andre sportselskapene som Larsen og Skeie er involvert i.

Skeie og Larsen har fått med seg investor Edvin Austbø på den fjerde, store aksjeposten i Invent Sport AS.

De to viktigste selskapene under Invent Sport-paraplyen, utenom MX Sport Bergen Holding, er Sport Outlet AS og produksjons- og importselskapet Elements Production AS.

Elements Production omsatte for over 60 millioner kroner i 2015, MX Sport Bergen Holding for over 143 millioner kroner samme år.

Sport Outlet AS økte fra 186 til 349 millioner kroner fra 2015 til 2016 og går med solid overskudd.

Lager ny kjede

Selskapene under Sport Invent har en samlet omsetning på over en halv milliard.

De seks butikkene som i dag er MX Sport skifter navn etter sommeren.

– Vi satser videre med samme filosofi, samme gode priser på de viktigste merkene i satsingsområdene våre - og med samme fokus på produktkunnskap.

– Nå starter en prosess for å finne nytt navn til det som blir vår egen, lokaleide sportskjede, forteller Skeie.

Navneendringen kommer over sommeren 2017.

Vi forhandler Klikk på logo for å besøke nettsted

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo