30 år som Atlet på Knarvik

MX Atleten: Bjørn Blomvågnes var 21 år, siktet høyt og startet en butikk som fremdeles lever i tett symbiose med innbyggerne i Nordhordland.

  • 30 år som Atlet på Knarvik

    30 år som Atlet på Knarvik

Av: KB

Våren 2017: MX Sport Atleten feirer 30 år!

– Vi gjorde en grundig jobb, både i forkant og etter åpning, med markedsundersøkelse gjennomført av NHH-studenter og en god presentasjon ovenfor leverandører vi ville handle av, forteller Bjørn Rune «Bob» Blomvågnes.

• Mange gode jubileumstilbud: Her kan du bla i avisen

Blomvågnes var 21 år da han startet Atleten AS. Medeieren sin far fikk reist et nybygg som i dag er del av Knarvik Senter, og da det var ledig lokale kunne unge Bjørn realisere drømmen om å starte for seg selv.

Jappetid og finanskrise

– Men det er klart vi gjorde en del feil også. Vi siktet blant annet litt høyt, med high end-profil og for mye dyre varer. Det var jappetid i 1987, men finanskrisen lurte rett rundt hjørnet. Heldivis var vi nøkterne. Det må du nesten, om du skal overleve med kassakreditt til 19 prosent rente, sier han og ler.

Av alle bedriftene i bygget er Atleten AS den eneste som har overlevd i 30 år.

– Vi har fremdeles varer av svært høy teknisk kvalitet, men med en mer folkelig profil. God kvalitet og fornuftige priser, varer i fleire prisklasser og et stort utvalg innen de viktigste varegruppene; tekstil og sko, friluftsliv, sykkel, løping, hjemmetrening og ski.

Ble vraket av Drillo

Han hadde et godt forhold til sport fra før. Han var på kretslaget i fotball og har vært kretsmester i volleyball.

– Det var den tiden du drev med andre idretter i vinterhalvåret. Vi holdt på med bordtennis og alt mulig.

Bjørn var også på landslagsuttak i gutter 16, men ble vraket av Egil Drillo Olsen. På kretslaget spilte han sammen med Kjetil Brekke og Lars Moldestad, da han var i militæret var han nær på å få en rolle på velferden på Haakonsvern, men ble værende i nord da denne jobben gikk til Per-Ove Ludvigsen.

– I ettertid ser jeg at det gjerne var like greit at det var han som fikk komme hjem til Bergen og holde kontakt med klubben sin gjennom tjenesten, sier Bjørn og ler.

Stabil drift og trofaste kunder

Fra store svingninger i slutten på 80-tallet stabiliserte Atleten seg under MX Sport sin paraply - allerede før kjeden fikk navnet MX Sport.

– Jeg hadde mange gode planleggingsmøter om markedsføring og samarbeid med Skeie-brødrene og resten av Sportsgruppen Vest, som vi den gang kalte oss.

Nå gleder han seg over mange trofaste kunder, klubbavtaler med en rekke idrettslag i Nordhordland og tett samarbeid med Knarvikmila.

– Vi har også ansatte som har vært hos oss i mange år, og tidligere deltidsansatte som jobbet hos oss i ungdommen, og som kommer innom og hilser på når de er i hjembygden. Det er alltid veldig hyggelig.

I vår er det 30 år siden selskapet Atleten AS blei stiftet, som nå blir markert med jubileumssalg i alle butikkene i bergensområdet. I august er det 30 år siden butikken åpnet. Da blir det en mer lokal markering.

 

Vi forhandler Klikk på logo for å besøke nettsted

  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo
  • logo